Memoriál Vladimíra Ružičku SCHODY 2016

V Bratislave sa v piatok 12. augusta 2016 uskutočnil 17. ročník súťaže „Memoriál Vladimíra Ružičku – SCHODY 2016“. Súťaž sa konala v priestoroch výškovej budovy Stavebnej fakulty STU (blok C) na Radlinského 11 v Bratislave. Organizátorom súťaže bol Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy pod záštitou Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave v spolupráci so Športovým klubom HaZÚ Bratislava.
Dvojčlenné skupiny hasičov ustrojených v kompletnom zásahovom odeve s použitím autonómnych dýchacích prístrojov si zmerali sily pri najrýchlejšom výstupe do 24. nadzemného podlažia. Memoriál Vladimíra Ružičku „SCHODY“ organizujú bratislavskí hasiči od roku 1998 ako pamiatku na svojho kolegu, ktorý tragicky zahynul v roku 1997 pri výkone svojho povolania ako zamestnanec Mestského požiarneho zboru Bratislava.
Na súťaži sa zúčastnilo 45 súťažiacich dvojíc zo Slovenskej republiky, Českej republiky, Bulharska a Rakúska.
1. miesto získala súťažiaca dvojica DHZO Madunice s časom 2:47,11 min v zložení Jaroslav Chalány a Matúš Janovič.
2. miesto obsadila súťažiaca dvojica z Českej republiky (HZS ČR – Olomovský kraj a HZS Pražský hrad) s časom 2:48,71 min v zložení Martin Plšek a Lukáš Novák.
Na 3. mieste sa umiestnila súťažiaca dvojica z Českej republiky (HZS ČR – Stredočeský kraj) s časom 2:48,83 min v zložení Dušan Plodr a Radek Kladiva.
Jedinou zástupkyňou ženského pohlavia bola príslušníčka z OR HaZZ v Lučenci Andrea Gordošová, ktorej zmiešaná súťažiaca dvojica dosiahla čas 4:47,99 min.

Foto: HaZZ

Komentáre

comments

Pozrite aj

HaZZ má nového prezidenta !

NOVÉ VEDENIE JE ZÁRUKOU NOVEJ ENERGIE. Nové vedenie, ktoré od dnešného dňa prevzal skúsený záchranár …

X